Hazırlama Süresi : 40 Dakika
Pişirme Süresi : 45 Dakika
Kaç Kişilik : 8
90 g kepekli bisküvi (ufalanmış)
125 g lor peyniri
250 g labne peyniri
2 yumurta (akları sarıları ayrımış)
15 g 1 çorba kaşığı kepekli un
3 çorba kaşığı bal
2 tatlı kaşığı portakal suyu
15 cl 3/5 su bardağı yoğurt
60 g kuru üzüm (doğranmış)
4 iri çilek (dilimlenmiş)
2 kivi (kabukları soyulup,dilimlenmiş)
Ateşe dayanıklı büyük bir kaseye lor peyniri, labne peyniri, yumurta sarıları,kepekli bal,portakal suyu ve yoğurdu koyup, bir kaşıkla pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Sonra kaseyi fırana verip, karışımı her 2 dakikada iyice çırparak 7_8 dakika pişirin. Kaseyi fırından alıp, kuru üzümleri ekleyerek karıştırın . Başka bir kasede yumurta aklarını katı tepecikler oluşturuncaya kadar çırpın,öbür kasedeki karışımın üstüne tabaka halinde döşeyip, yüzeyini düzleştirin. Kalıbı fırına verip,keki yüzde yetmiş beş ısıtılmış fırında,kalıbı her 3 dakikada bir olduğu yerde ¼ oranında çevirerek, 10 -12 dakika pişirin. Kalıbı fırından alıp,bir kenarda kek oda sıcaklığına ininceye kadar bekledikten sonra, buzdolabında bekletin en az 2 saat soğutun. Soğutma süresinin bitiminde kalıbı buzdolabından alıp, çeperlerinde bir bıçağın yüzünü gezdirerek keki gevşettikten sonra, üstüne bir servis tanı ters kapatıp, birlikte altüst ederek,keki tabağa çıkarın. Üstündeki yağlı kağıdı atıp, yeniden altüst edin ve bir servis tabağına yerleştirin. Üstünü kivi ve çilek dilimleriyle süsleyip,servis yapın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Vanilyalı Melek KekiŞefin Tarifleri
Üzümlü KügelhopfŞefin Tarifleri
Meyveli MerengŞefin Tarifleri
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.