Tart Hamuru Tarifi

Tart Hamuru Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

527 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : Yaklaşık 10 dk.

Pişirme Süresi : 10 dk.

MALZEMELER
175 g (Yaklaşık 1 su bardağı) – Un

1 Tatlı Kaşığı – Toz Şeker

90 g ( 6 Çorba kaşığı) – Margarin (Buzdolabında soğutulmuş küçük parçalara kesilmiş)

1 Adet Yumurta Akı (Hafifçe çırpılmış)

TARİF

Un ve şekeri bir salata kasesine eleyip, margarin parçalarını ekleyerek, pütürlü bir karışım haline gelinceye kadar parmak uçlarınızla yoğurun. Yumurta akını ekleyip yuvarlak uçlu bir bıçakla karıştırarak, hamur haline getirdikten sonra, yuvarlak top biçimi verin. Hamur topunu, hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üstünde pürüzsüz hamur kıvamı alıncaya kadar yoğurun (gereğinden fazla yoğurursanız hamur yağ bırakır ve pişirirken çok sertleşir). Merdaneyle, yassılaştırarak istediğiniz kıvamı verin.

 

NOT: Tart hamuru, plastik filme sarılarak, buzdolabında 1 haftaya kadar, derindondurucuda da 3 aya kadar saklanabilir.

İlgili Terimler : ,

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları
Renginar

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Atnalı Petifür

Atnalı PetifürŞefin Tarifleri

03Madlen Bisküviler

Madlen BisküvilerŞefin Tarifleri

SEO Fabrika

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

WHM Hosting

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Copyright (©) 2025

Her Hakkı Saklıdır.
Renginar - Hosting - SEO