Hazırlama Süresi : Yaklaşık 10 dk.
Pişirme Süresi : 10 dk.
1 Tatlı Kaşığı – Toz Şeker
90 g ( 6 Çorba kaşığı) – Margarin (Buzdolabında soğutulmuş küçük parçalara kesilmiş)
1 Adet Yumurta Akı (Hafifçe çırpılmış)
Un ve şekeri bir salata kasesine eleyip, margarin parçalarını ekleyerek, pütürlü bir karışım haline gelinceye kadar parmak uçlarınızla yoğurun. Yumurta akını ekleyip yuvarlak uçlu bir bıçakla karıştırarak, hamur haline getirdikten sonra, yuvarlak top biçimi verin. Hamur topunu, hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üstünde pürüzsüz hamur kıvamı alıncaya kadar yoğurun (gereğinden fazla yoğurursanız hamur yağ bırakır ve pişirirken çok sertleşir). Merdaneyle, yassılaştırarak istediğiniz kıvamı verin.
NOT: Tart hamuru, plastik filme sarılarak, buzdolabında 1 haftaya kadar, derindondurucuda da 3 aya kadar saklanabilir.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kayısılı Fındıklı PetifürŞefin Tarifleri
Atnalı PetifürŞefin Tarifleri
Madlen BisküvilerŞefin Tarifleri
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.