Hazırlama Süresi : 15 dk.
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik : -
Bir tutam tuz
75 g (5 çorba kaşığı) – tuzsuz tereyağı
2 yumurta
1 yumurta akı
Unu ve tuzu yağlı kağıt üstüne eleyin. Tereyağı kalın dipli bir tencereye koyup, 25 cl (1 su bardağı) su ekledikten sonra, tencereyi kısık ateşe oturtarak, tereyağını suyun içince eritin. Tereyağı eriyince ateşi biraz açıp, terayağlı suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, içine tuzlu suyu boşaltarak, tahta kaşıkla çırpmayı, karışım tencerenin ortasında bir hamur topu haline gelene kadar sürdürün. Sonra tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın.
Yumurtaları ve yumurta akını küçük bi kasede çırpıp, elektrikli karıştırıcıyla ya da tahta bir kaşıkla çırparak azar azar (eklediğiniz her kaşık yumurtadan sonra iyice çırpın) tenceredeki hamura katın. Pürüzsüz ve parlak bir hamur elde edinceye kadar çırpmayı sürdürüp, profiterol hamuruna pastacı torbasıyla ya da bir kaşıkla istediğiniz biçimi verin..
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Çilekli TartöletMualla
Marmelatlı TartöletMualla
Elmalı Tart TarifiMelahat
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.