Profiterol Hamuru Tarifi

Ana Sayfa » Tatlı Tarifleri » Profiterol Hamuru Tarifi
Profiterol Hamuru Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

609 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk.

Pişirme Süresi : -

Kaç Kişilik : -

MALZEMELER
125 g. (1 su bardağı) – un

Bir tutam tuz

75 g (5 çorba kaşığı) – tuzsuz tereyağı

2  yumurta

1  yumurta akı

TARİF

Unu ve tuzu yağlı kağıt üstüne eleyin. Tereyağı kalın dipli bir tencereye koyup, 25 cl (1 su bardağı) su ekledikten sonra, tencereyi kısık ateşe oturtarak, tereyağını suyun içince eritin. Tereyağı eriyince ateşi biraz açıp, terayağlı suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, içine tuzlu suyu boşaltarak, tahta kaşıkla çırpmayı, karışım tencerenin ortasında bir hamur topu haline gelene kadar sürdürün. Sonra tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın.

Yumurtaları ve yumurta akını küçük bi kasede çırpıp, elektrikli karıştırıcıyla ya da tahta bir kaşıkla çırparak azar azar (eklediğiniz her kaşık yumurtadan sonra iyice çırpın) tenceredeki hamura katın. Pürüzsüz ve parlak bir hamur elde edinceye kadar çırpmayı sürdürüp, profiterol hamuruna pastacı torbasıyla ya da bir kaşıkla istediğiniz biçimi verin..

İlgili Terimler :

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları
Renginar

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

SEO Fabrika

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

WHM Hosting

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Copyright (©) 2025

Her Hakkı Saklıdır.
Renginar - Hosting - SEO