Hazırlama Süresi : 15 Dakika
Pişirme Süresi : 30 Dakika
Kaç Kişilik : 4
1 piliç
3 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı çiçek yağı
2 çorba kaşığı arpacık soğanı
1 pırasa ayıklanıp doğranmış
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
3 iri taze patates
4 su bardağı su ekleyerek kalan tuz kalan karabiberi serptikten sonra kekiği de kadın. Pilici de yerleştirip, pul kırmızı biberi serptikten sonra ,bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını yarı yarıya kapatarak,pilici 50 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, pilici parçalamadan bir servis tabağına çıkarın ve üstünü alüminyum folyoyla örterek, sıcak kalmasını sağlayın, Tenceredeki karışımın yüzünde beliren yağları bir kaşıkla alıp atın. Patatesleri koyup, tencereyi yeniden ateşe oturturarak,patatesleri orta ateşte 10 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, pilici örttüğümüz folyoyu atın. Tenceredeki sebzeleri delikli kaşıkla pilicin çevresine dizip, tencerede kalan pişirme suyunu üstüne gezdirerek, servis yapın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Tarçınlı TavukŞefin Tarifleri
Kaymaklı TavukŞefin Tarifleri
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.