Hazırlama Süresi : 25 dk.
Pişirme Süresi : 1 saat 50 dakika (pişirme ve buzdolabında bekleme süresi de dahil)
30 gr. (4 çorba kaşığı) un (elenmiş)
15 gr. (2 çorba kaşığı) mısır nişastası (elenmiş)
30 cl. (1 buçuk su bardağı) süt (tercihen yağsız)
1 tatlı kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 yumurta akı
Yumurtalar sarıları ve şekerin yarısını bir kaseye koyup koyulaşıncaya kadar çırpın. Sonra un ve mısır nişastasını azar azar ekleyip, iyice karıştırın.
Bir tencereye süt ve vanilyalı koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, karışımı ısıtın. Isınınca (kaynamamalıdır) tencereyi alıp, vanilyalı sütü azar azar ve sürekli çırparak, kasedeki unlu karışıma katın. Karışımı naylon süzgeçten yeniden tencereye geçirip, tencereyi kısık ateşe oturtun ve karşımı sürekli karıştırarak ısıtın.Yüzeyinde küçük kabarcıklar belirmeye başladıktan sonra karıştırmayı sürdürerek çiğ un tadını yitirinceye kadar (5 -6 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp hazırladığınız plastik filmle örtüp (kremanın yüzeyinde zar gibi bir tabaka oluşmaması için), oda sıcaklığında 10 dakika bekletin. Sonra buzdolabına kaldırıp 15 – 20 dakika soğutun.
Kaseyi buzdolabından alıp, çırparak süzme yoğurdu ekleyin. Başka bir kasede yumurta akını kar haline gelinceye kadar çırpıp, kalan şekeri çırparak ekledikten sonra karışımı azar azar öbür kasedeki pastacı kremasına katın. Kasenin üstünü yeniden plastik filmle örtüp buzdolabında en az 1 saat soğutun.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Çilekli TartöletMualla
Marmelatlı TartöletMualla
Elmalı Tart TarifiMelahat
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.