Pastacı Kreması Tarifi

Ana Sayfa » Tatlı Tarifleri » Pastacı Kreması Tarifi
Pastacı Kreması Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

581 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk.

Pişirme Süresi : 1 saat 50 dakika (pişirme ve buzdolabında bekleme süresi de dahil)

MALZEMELER
30 gr. (2 çorba kaşığı) tozşeker

30 gr. (4 çorba kaşığı) un (elenmiş)

15 gr. (2 çorba kaşığı) mısır nişastası (elenmiş)

30 cl. (1 buçuk su bardağı) süt (tercihen yağsız)

1 tatlı kaşığı vanilya

2 çorba kaşığı süzme yoğurt

1 yumurta akı

TARİF

Yumurtalar sarıları ve şekerin yarısını bir kaseye koyup koyulaşıncaya kadar çırpın. Sonra un ve mısır nişastasını azar azar ekleyip, iyice karıştırın.

Bir tencereye süt ve vanilyalı koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, karışımı ısıtın. Isınınca (kaynamamalıdır) tencereyi alıp, vanilyalı sütü azar azar ve sürekli çırparak, kasedeki unlu karışıma katın. Karışımı naylon süzgeçten yeniden tencereye geçirip, tencereyi kısık ateşe oturtun ve karşımı sürekli karıştırarak ısıtın.Yüzeyinde küçük kabarcıklar belirmeye başladıktan sonra karıştırmayı sürdürerek çiğ un tadını yitirinceye kadar (5 -6 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp hazırladığınız plastik filmle örtüp (kremanın yüzeyinde zar gibi bir tabaka oluşmaması için), oda sıcaklığında 10 dakika bekletin. Sonra buzdolabına kaldırıp 15 – 20 dakika soğutun.

Kaseyi buzdolabından alıp, çırparak süzme yoğurdu ekleyin. Başka  bir kasede yumurta akını kar haline gelinceye kadar çırpıp, kalan şekeri çırparak ekledikten sonra karışımı azar azar öbür kasedeki pastacı kremasına katın. Kasenin üstünü yeniden plastik filmle örtüp buzdolabında en az 1 saat soğutun.

İlgili Terimler : , ,

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları
Renginar

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

SEO Fabrika

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

WHM Hosting

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Copyright (©) 2025

Her Hakkı Saklıdır.
Renginar - Hosting - SEO