Hazırlama Süresi : 35 dk.
Pişirme Süresi : 1 saat 10 dakika (pişirme süreleri dahil)
Kaç Kişilik : 6 adet tartölet
2 çorba kaşığı bal
3 küçük tatlı elma
3 küçük armut
2 tatlı kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
Tart hamurunu plastik filme sarıp buzdolabına kaldırın.
Fırınınızı 200 C’a ısıtın. Kenarları oluklu 6 tartölet kabını biraz tereyağı ile hafifçe yağlayın. Balı küçük bir tencereye koyup tencereyi harlı ateşe oturtarak, balı 1 dakika kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alın ve sıcak baldan 6 tartölet kalıbına, her kalıbın dibini ince bir tabaka halinde kaplayacak biçimde dökün. Elma ve armutları soyup, çekirdekli bölümlerini çıkardıktan sonra dilimleyin. Limon suyunu bir salata kasesine koyup, elma ve armut dilimlerini ekleyerek her yanları limon suyuna bulanıncaya kadar (kararmamaları için) altüst edin. Sonra meyve dilimlerini her kalıbın dibine, birbirlerinin üstüne hafifçe binecek biçimde dizin.
Hamuru buzdolabından alıp plastik filmi çıkararak atın. Hamuru 8 eşit parçaya bölüp parçalardan her birini hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üstünde merdaneyle kalıplardan biraz büyük daireler halinde açın. Açtığınız hamuru kalıplardaki meyvelerin üzerine döşeyip, kenarlardan taşan fazlalıkları keserek attıktan sonra, hamurları kalıpların iç çeperleri boyunca parmaklarınızla bastırarak yapıştırın.
Kalıpları bir fırın tepsisine dizip, tepsiyi fırına vererek, tartöletleri üstleri altın sarısı bir renk alıncaya kadar (25 – 30 dakika) pişirin. Tepsiyi fırından alıp, kalıpları bir kenarda birkaç dakika beklettikten sonra, her birinin üstüne bir tabak kapatıp birlikte altüst ederek, tartöletleri tabaklara çıkarın ve bir kenarda ılındırdıktan ya da oda sıcaklığına inmesini bekledikten sonra servis yapın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Çilekli TartöletMualla
Marmelatlı TartöletMualla
Elmalı Tart TarifiMelahat
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.