Hazırlama Süresi : 25 dk.
Pişirme Süresi : 1 saat 10 dakika (pişirme ve dolapta bekleme süreleri dahil)
Kaç Kişilik : 18 adet tartölet
125 gr kırmızı renkli bir meyvenin marmeladı. (çilek, vişne vb.)
125 gr kayısı marmeladı
1 armut şekerlemesi (ince dilimlenmiş)
1 incir şekerlemesi (ince dilimlenmiş)
Tart hamurunu hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerine koyup merdaneyle 3 mm kalınlığa ininceye kadar açın. Sonra 7.5 cm çapında tırtıllı kalıpla 18 yuvarlak hamur parçasını kesin (artan hamuru bir kenara ayırın). Hamur yuvarlaklarının her birini 6 cm çapında 18 tartötelet kabının içine döşeyip bir çatalla bir kaç yerinden deldikten sonra kalıpları buzdolabına kaldırıp 30 dakika soğutun.
Bu arada fırınınızı 220 C’a ısıtın. Ayırdığınız hamur parçalarını bir araya getirip, hafifçe unlanmış tezgahın üstünde açarak, yaprak ya da baklava şeklinde küçük parçalara kesin. Soğuma süresinin bitiminde kalıpları buzdolabından alıp bir fırın tepsisine dizin.Hazırladığınız küçük hamur parçalarını da kalıpların çevresine dizip tepsiyi fırına vererek tartöletleri 7 dakika pişirdikten sonra kalıpları fırından alın; hamur parçacıklarını 3 dakika daha pişirip tepsiyi fırından alın.
Tartöletlerin 9’u üzerine kırmızı renkli meyve marmeladı bölüştürüp, üstlerine armut şekerlemesi dilimlerini yerleştirin. Kakan 9 tartöletin üstüne kayısı marmeladını bölüştürüp, üstlerine incir şekerlemesi dilimlerini yerleştirin. Tartöletlerin başka bir fırın tepsisine yerleştirip, tepsiyi fırına vererek, tartöletleri 5 – 7 dakika pişirin.
Tepsiyi fırından alıp, tartöletleri kalıplardan çıkararak, bir tepsiye yerleştirilmiş tel ızgara üstünde soğumaya bırakın. Soğuyunca, her birinin üstünü pişirdiğiniz küçük hamur parçalarıyla süsleyip servis yapın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Çilekli TartöletMualla
Elmalı Tart TarifiMelahat
Pastacı Kreması TarifiMualla
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.