Çilekli Tartölet

Ana Sayfa » Tatlı Tarifleri » Çilekli Tartölet
Çilekli Tartölet

0 Kişinin Defterine Ekli

722 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk.

Pişirme Süresi : 1 saat 10 dakika (pişirme ve dolapta bekleme süreleri dahil)

Kaç Kişilik : 18 adet tartölet

MALZEMELER
275 gr tart hamuru

300 gr çilek (ayıklanıp, her biri ikiye kesilmiş)

6 çorba kaşığı frenk üzümü jölesi (ya da suda ıslatılarak yumuşatılmış 1 yaprak jelatin)

1 1/2 çorba kaşığı rakı

TARİF

Tart hamurunu hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerine koyup 3 mm kalınlığa gelene kadar açın. Sonra 7,5 çapında tırtıllı kalıpla 18 yuvarlak kesip (artan hamur parçalarını atabilirsiniz), yuvarlakları 6 cm çapında tartölet kalıplarına yerleştirin ve bir çatalla hamurları birkaç yerinden delip, kalıpları buzdolabına kaldırarak 30 dakika soğutun. Bu arada, fırınınızı 220 C’a ısıtın.

Soğuma süresinin bitiminde kalıpları buzdolabından alıp bir fırın tepsisine dizerek tepsiyi fırına verin ve tartöletler altın sarısı bir renk alıp, kıtır kıtır oluncaya kadar pişirin(15 – 20 dakika). Tepsiyi fırından alıp tartöletleri kalıpların içinde soğumaya bırakarak, soğuyunca kalıplardan çıkarın ve bir tepsiye oturtulmuş tel ızgara üzerine dizin.

Yarım çilekleri tartların üzerine bölüştürün. Frenk üzümü jölesini( ya da yumuşatılmış yaprak jelatini) bir tencereye koyup. 1 1/2 çorba kaşığı su ekledikten sonra tencereyi kısık ateşe oturtarak ısıtın. Isınınca (kaynamamalıdır) rakıyı katıp tencereyi ateşten alarak, karışımı fırçayla çileklerin üzerine kalınca bir tabaka halinde sürün (sürerken tencerede kalan karışım katılaşırsa yeniden ısıtın) ve tartöletlerin üzeri katılaşınca servis yapın.  

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları
Renginar

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

SEO Fabrika

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

WHM Hosting

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Copyright (©) 2025

Her Hakkı Saklıdır.
Renginar - Hosting - SEO