Hazırlama Süresi : 20 Dakika
Pişirme Süresi : 25 Dakika
Kaç Kişilik : 6
250 gr patates
70 gr tereyağ
60 gr kaşar
1 bütün yumurta
1yumurta sarısı
Yarım yemek kaşığı tuz
1 kahve kaşığı kırmızı biber
Patateslerin kabuklarını soyun, yumuşayıncaya kadar haşlayın.Sonra suyunu süzüp çok hafif ateşte çatalla iyice ezerek püre haline getirin. Ateşten indirin. Bir kaseye boşaltın, soğuduktan sonra kırmızı biberi,tuzu, yumurtaları da koyun, yoğurarak iyice karıştırın. Sonra bu biberli patateslere rendelenmiş 60 gr kaşar peyniri ile yağı da katın. Yeniden yoğurarak hepsini hamur haline getirin.Bunu hamur sıkma torbasına koyun.Kuru bir fırın tepsisine aralıklı olarak küçük yuvarlayın yada uzun sıkın. Orta harlı fırında üsleri kısarıncaya kadar 25 dakika pişirin.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Muzlu Çin LahanasıŞefin Tarifleri
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.