Hazırlama Süresi : 35 Dakika
Pişirme Süresi : 50 Dakika
Kaç Kişilik : 12
1,5 çay bardağı toz şeker
Yarım limon
Krem karamel için
600 gr süt
4 yemek kaşığı toz şeker
5 adet yumurta
1,5 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
KEK İÇİN
3 adet yumurta
1,5 su bardağı un
2 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı sıvıyağ 1,5 paket vanilya 1 limon rendesi
1,5 çay toz şekeri teflon tavada ucuna yarım limon sapladığımız çatal ile karıştıra karıştıra şeker bal rengi olancaya kadar yakıp kek kalıbının dibine döküp yaylım. Sütü ılık olarak ısıtıp toz şeker, yumurta vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave edip köpürtmeden karıştırarak kalıba boşaltalım. Kek için yumurta ve şekeri çırpıcı ile iyice çırpıp vanilya limon kabuğu rendesi ,süt, sıvıyağ ve en son unu vanilyayı,kakaoyu kabartma tozunu ilave edip 5 dakika daha karıştıralım kek kalıbına boşaltalım, Fırın tepsisinin içine su koyup kek kalıbını tepsiye koyup 175 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Kekimiz pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla anlamak mümkündür. Fırından çıktıktan sonra olduğu gibi soğutup, buzdolabında en az 4 saat dinlendirelim. İyice soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirerek dilimleyerek servis yapalım.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Vanilyalı Melek KekiŞefin Tarifleri
Üzümlü KügelhopfŞefin Tarifleri
Meyveli MerengŞefin Tarifleri
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.