Kaymaklı Tavuk

Ana Sayfa » Yemek Tarifleri » Tavuklu Tarifler » Kaymaklı Tavuk
Kaymaklı Tavuk

0 Kişinin Defterine Ekli

624 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 40 Dakika

Pişirme Süresi : 5 Dakika (Kısık Ateşte)

Kaç Kişilik : 6

MALZEMELER

Piliç göğüs 4 adet

Kaymak 200 gram

Antep fıstığı 4 yemek kaşığı çekilmiş

Tereyağı 3 yemek kaşığı

Tuz 1 tatlı kaşığı

Karabiber 1 tatlı kaşığı

Ekmek kırıntısı

Su 1 kepçe

TARİF

4 adet tavuk göğsünün ortadan kesin. Bir kabın içinde 200 gram kaymak ve 4 yemek kaşığı çekilmiş Antep fıstığı karıştırın. Fıstıklı kaymağı, ortalarını kestiğiniz tavukların içine yerleştirin. Tavukların ağzını bir kürdan yardımıyla kapatın . Üzerine bir tatlı kaşığı tuz ve karabiber ekleyin. Bir tavanın içine 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve eritin. Tavukları önceden ufaladığınız ekmek kırıntılarına bulayın ve tavanın içine yerleştirin.  1 yemek kaşığı tereyağı daha ekleyerek tavanın ağzını kapatın. Kızaran tavuklarınızı ortadan ikiye bölerek bir servis tabağına alın. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları
Renginar

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Tarçınlı Tavuk

Tarçınlı TavukŞefin Tarifleri

SEO Fabrika

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

WHM Hosting

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Copyright (©) 2025

Her Hakkı Saklıdır.
Renginar - Hosting - SEO