Hazırlama Süresi : 40 Dakika
Pişirme Süresi : 5 Dakika (Kısık Ateşte)
Kaç Kişilik : 6
Piliç göğüs 4 adet
Kaymak 200 gram
Antep fıstığı 4 yemek kaşığı çekilmiş
Tereyağı 3 yemek kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Ekmek kırıntısı
Su 1 kepçe
4 adet tavuk göğsünün ortadan kesin. Bir kabın içinde 200 gram kaymak ve 4 yemek kaşığı çekilmiş Antep fıstığı karıştırın. Fıstıklı kaymağı, ortalarını kestiğiniz tavukların içine yerleştirin. Tavukların ağzını bir kürdan yardımıyla kapatın . Üzerine bir tatlı kaşığı tuz ve karabiber ekleyin. Bir tavanın içine 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve eritin. Tavukları önceden ufaladığınız ekmek kırıntılarına bulayın ve tavanın içine yerleştirin. 1 yemek kaşığı tereyağı daha ekleyerek tavanın ağzını kapatın. Kızaran tavuklarınızı ortadan ikiye bölerek bir servis tabağına alın. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Tarçınlı TavukŞefin Tarifleri
Üç Sebzeli Piliç TarifiBelkis
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.