Hazırlama Süresi : 45 Dakika
Pişirme Süresi : 6
Kaç Kişilik : 45 Dakika
500 g kuzu eti bütün yağları alınıp,iki bıçakla kıyma haline getirilmiş
650 g patates kabukları soyulup dilimlenmiş
350 g havuç kazınıp dilimlenmiş
1 çorba kaşığı çiçekyağı
20 g 3 çorba kaşığından az un
15 cl 3/5 su bardağı tuzsuz et suyu
¼ tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı maydanoz kıyılmış
Patates dilimlerini bir fırın kabına yerleştirip,üstlerine 6 çorba kaşığı soğuk su gezdirin. Kabın üstünü plastik filmle örtüp (buharın çıkması için bir kenarını aralık bırakın) fırına vererek, sebzeleri %100 ısıtılmış fırında yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 20 dk) pişirin (her beş dakikada bir karıştırın) kabı fırından alıp,bir kenara bırakın. Bu arada başka bir fırın kabını fırında kızdırıp kızınca fırından alarak, içine çiçekyağı ve soğanları koyun. Sonra üstünü plastik filmle kapatıp yeniden fırına vererek soğanları yüz derecede ısıtılmış fırında yumuşayıncaya kadar 2_3 dakika pişirin. Kabı fırından alıp, kıymayı yüz derecede ısıtılmış fırında 2 dakika her 30 saniyede bir çatal la karıştırın. Pişirin. Unu serpip, et suyunu katarak 3 dakika daha pişirin her dakikada karıştırın .Kabı fırından alıp, kabı fırından alıp, karabiberin yarısı, tuzun yarısı ve maydanozları serptikten sonra,kıymalı karışımı, yaklaşık 10 cm derinlikte vir güvece aktarın. Öbür kapta beklettiğiniz havuç ve patatesleri, kabın dibine bıraktıkları suyla bırakmışlarsa birlikte blendır kabına aktarıp,püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Püreye kalan tuz ve kalan karabiberi serpip, karıştırdıktan sonra, güveçteki kıymalı karışımın üstüne düzgün bir tabaka halinde döşeyin .Tabakanın üstünü spatulayla düzeltip güveci fırına vererek 100 derece de ısıtılmış fırında 15 dakika (her 5 dakikada bir güveci olduğu yerde ¼ oranında çevirin )Güveci fırından alıp, bekletmeden servis yapın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Japon Usulü Tas KebabıŞefin Tarifleri
Adaçaylı KuzuŞefin Tarifleri
Ardıç Soslu Kuzu KontrfileŞefin Tarifleri
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.