Hazırlama Süresi : 35 Dakika
Pişirme Süresi : 40 Dakika
Kaç Kişilik : 12
3 adet yumurta oda sıcaklığında bekletilmiş
1 su bardağı tozşeker
1 adet limon rendesi
½ bardağı sıvıyağ
½ su bardağı eritilmiş margarin
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
½ su bardağı ceviz içi
1 paket vanilya
1 kabartma tozu
Şerbeti için
2,5 su bardağı su
1yemek kaşığı limon suyu
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları tuz ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4_5 dakika çırpın. Üzerine eritip ılıtılmış margarini, sıvıyağı ve rendelenmiş limon kabuğu ile vanilyayı ilave edip 2_3 dakika daha çırpın. Un, irmik ve kabartma tozunu bir başka derin kaba karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine aktarın. Bir kaşık yada plastik spatula yardımıyla hamuru iyice karıştırın. Çekilmiş ceviz içini katıp tekrar karıştırın. Boza kıvamındaki hamuru yağlanmış 25_30 cm çapında yuvarlak yada orta boy her hangi bir fırın kalıbına aktarın. Revaniyi 5 dakika önceden ısıtıp 175 derece ve alt üst konuma ayarladığı fırında 35_40 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Çıkartıp soğumasını bekleyin. Diğer taraftan,şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte,ateş ara sıra karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayınca limon suyunu ekleyin.Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Soğuk haldeki kekin üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Revaninin şerbeti çekmesi için yarım saat bekledikten sonra servis yapın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.