Revani Tatlısı

Revani Tatlısı

0 Kişinin Defterine Ekli

513 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 35 Dakika

Pişirme Süresi : 40 Dakika

Kaç Kişilik : 12

MALZEMELER

3 adet yumurta oda sıcaklığında bekletilmiş

1 su bardağı tozşeker

1 adet limon rendesi

½  bardağı sıvıyağ

½  su bardağı eritilmiş margarin

1,5 su bardağı irmik

1 su bardağı un

½ su bardağı ceviz içi

1 paket vanilya

1 kabartma tozu

Şerbeti için

2,5 su bardağı su

1yemek kaşığı limon suyu

TARİF

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları tuz ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4_5 dakika çırpın. Üzerine eritip ılıtılmış margarini, sıvıyağı ve rendelenmiş limon kabuğu ile vanilyayı ilave edip 2_3 dakika daha çırpın. Un, irmik ve kabartma tozunu bir başka derin kaba karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine aktarın. Bir kaşık yada plastik spatula yardımıyla hamuru iyice karıştırın. Çekilmiş ceviz içini katıp tekrar karıştırın. Boza kıvamındaki hamuru yağlanmış 25_30 cm çapında yuvarlak yada orta boy her hangi bir fırın kalıbına aktarın. Revaniyi 5 dakika önceden ısıtıp 175 derece ve alt üst konuma ayarladığı fırında 35_40 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Çıkartıp soğumasını bekleyin. Diğer taraftan,şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte,ateş ara sıra karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayınca  limon suyunu ekleyin.Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Soğuk haldeki kekin üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Revaninin şerbeti çekmesi için yarım saat bekledikten sonra servis yapın. 

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları
Renginar

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

SEO Fabrika

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

WHM Hosting

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Copyright (©) 2025

Her Hakkı Saklıdır.
Renginar - Hosting - SEO