Hazırlama Süresi : 45 Dakika
Pişirme Süresi : 30 Dakika
Kaç Kişilik : 4
600 g kuzu eti (bütün yağları alınıp,kuşbaşı doğranmış)
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
¼ tatlı kaşığı safran (yada zerdeçal)
1 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizledikten sonra ince doğranmış)
17.5 cl ¾ su bardağı yoğurt
4 turp ince dilimlenmiş süsleme için
2 taze soğan ayıklanıp, ince doğranmış süsleme için
Kuşbaşı etler,sarımsak,safran, mısır nişastası, acı sivribiber parçaları ve yoğurtdu bir fırın kabında karıştırıp, kabın üstünü örterek buzdolabına kaldırın ve 4 saat soğutun. Soğutma süresinin bitiminde kabı buzdolabından alıp. Üstünü alüminyum folyoyla örterek, fırına verin ve etleri %50 ısıtılmış fırında 15 dakika her beş dakika bir karıştırarak pişirin. Kabı fırından alıp, bir kenarda 5 dakika beklettikten sonra iyice karıştırın. Kırmızı turp dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Japon Usulü Tas KebabıŞefin Tarifleri
Adaçaylı KuzuŞefin Tarifleri
Ardıç Soslu Kuzu KontrfileŞefin Tarifleri
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.