Safran Yoğurt Soslu Kuzu Fırın

Ana Sayfa » Yemek Tarifleri » Etli Tarifler » Safran Yoğurt Soslu Kuzu Fırın
Safran Yoğurt Soslu Kuzu Fırın

0 Kişinin Defterine Ekli

595 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 Dakika

Pişirme Süresi : 30 Dakika

Kaç Kişilik : 4

MALZEMELER

600 g kuzu eti (bütün yağları alınıp,kuşbaşı doğranmış)

3 diş sarımsak (ince kıyılmış)

¼  tatlı kaşığı safran (yada zerdeçal)

1 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri  temizledikten sonra ince doğranmış)

17.5 cl ¾  su bardağı yoğurt

4 turp ince dilimlenmiş süsleme için

2 taze soğan ayıklanıp, ince doğranmış süsleme için

TARİF

Kuşbaşı etler,sarımsak,safran, mısır nişastası, acı sivribiber parçaları ve yoğurtdu bir fırın kabında karıştırıp, kabın üstünü örterek buzdolabına kaldırın ve 4 saat soğutun. Soğutma süresinin bitiminde kabı buzdolabından alıp. Üstünü alüminyum folyoyla örterek, fırına verin ve etleri %50 ısıtılmış fırında 15 dakika her beş dakika bir karıştırarak pişirin. Kabı fırından alıp, bir kenarda 5 dakika beklettikten sonra iyice karıştırın. Kırmızı turp dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları
Renginar

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Japon Usulü Tas Kebabı

Japon Usulü Tas KebabıŞefin Tarifleri

02Adaçaylı Kuzu

Adaçaylı KuzuŞefin Tarifleri

SEO Fabrika

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

WHM Hosting

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Copyright (©) 2025

Her Hakkı Saklıdır.
Renginar - Hosting - SEO