Hazırlama Süresi : 20 Dakika
Pişirme Süresi : 30 Dakika
Kaç Kişilik : 6
850 g kuzu eti bütün yağları alınıp, iki bıçakla kıyma haline getirilmiş
1 yumurtanın akı hafifçe çırpılmış
1 tatlı kaşığı kekik
¼ tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı soğan doğranmış
1 demet maydanoz kıyılmış
6 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış ince kıyılmış
2 ekmek dilimi kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra iyice sıkılarak,ufalanmış ve kurulmuş
4 çorba kaşığı parmesan yada peyniri rendesi
1 çorba kaşığı sirke
1 ½ çorba kaşığı domates salçası
Yumurta akı, kekik, kırmızıbiber, sarımsaklar ve soğanları bir tencerede karıştırın. Kıyma, maydanozlar, zeytin parçaları,ufalanmış ekmekiçi, parmesan peyniri rendesi sirke ve domates salçasının 1 çorba kaşığını ekleyip,tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Hazırladığınız bu harcı birkaç dakika yoğurun. Kesme tahtası üstüne aktarıp,ellerinizle uzun ekmek biçimi verdikten sonra, bir fırın kalıbına koyarak üstüne kalan domates salçasını sürün. Kabı üstünü örtmeden fırına verip. Köfteyi % Isıtılmış fırında 5_6 dakika pişirin. Kabı olduğu yerde 90 derece döndürüp, 5_6 dakika pişirin. Kabı fırından alıp, bir kenarda 10 dakika beklettikten sonra, fırın köfteyi 12 dilime bölerek ,servis yapın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.