Sebzeli ızgara Antrikot

Ana Sayfa » Yemek Tarifleri » Etli Tarifler » Izgaralar » Sebzeli ızgara Antrikot
Sebzeli ızgara Antrikot

0 Kişinin Defterine Ekli

535 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 Dakika

Pişirme Süresi : 40 Dakika

Kaç Kişilik : 8

MALZEMELER

4 kalın antrkot dilimi hep biri yaklaşık 300 g bütün yağları alınmış

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

3 diş sarımsak

500 g patlıcan

2 küçük soğan

2 çorba kaşığı limon suyu

750 g domates

1 tatlı kaşığı tuz

Bir tutam karabiber

TARİF

Antrkotları mangalda ya da barbeküde pişirecekseniz.  Mangal ateşini 30 dakika  önceden yakın. Fırın ızgarasının altında pişirecekseniz. Fırınınızın ızgarasını 10 dakika önceden yakın. Zeytinyağını kalın dipli tavaya koyup. Tavayı orta ateşe oturtarak,yağı ısıtın. İyice ısınınca rezene tohumu ve sarımsakları koyup, yağı ısıtın. Sürekli karıştırarak 30 saniye pişirin. Patlıcan parçaları, soğanlar ve limon suyunu ekleyip, sebzeleri sık sık karıştırarak 5 dakika pişirin. Domates parçaları, tuzun yarısı ve karabiberin yarısını serpip karışımı 3_4 dakika pişirin. Sonra tavayı ateşten alıp üstünü örterek karışımın sıcak kalmasını sağlayın. Antrkot dilimlerini mangala yada fırın ızgarasının altına yerleştirip,3_4 dakika pişirin. Altüst edip, kalan tuzu ve karabiberi serperek ,öbür yüzlerini de 3_4 dakika beklettikten sonra ,her birini liflerin yönüne dikey olarak ince dilimleyin. Antrkot  dilimlerini ve tavadaki sıcak sebzeli karışımı 8 düz tabağa bölüştürüp, servis yapın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları
Renginar

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

SEO Fabrika

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

WHM Hosting

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Copyright (©) 2025

Her Hakkı Saklıdır.
Renginar - Hosting - SEO