Hazırlama Süresi : 20 Dakika
Pişirme Süresi : 40 Dakika
Kaç Kişilik : 8
4 kalın antrkot dilimi hep biri yaklaşık 300 g bütün yağları alınmış
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
500 g patlıcan
2 küçük soğan
2 çorba kaşığı limon suyu
750 g domates
1 tatlı kaşığı tuz
Bir tutam karabiber
Antrkotları mangalda ya da barbeküde pişirecekseniz. Mangal ateşini 30 dakika önceden yakın. Fırın ızgarasının altında pişirecekseniz. Fırınınızın ızgarasını 10 dakika önceden yakın. Zeytinyağını kalın dipli tavaya koyup. Tavayı orta ateşe oturtarak,yağı ısıtın. İyice ısınınca rezene tohumu ve sarımsakları koyup, yağı ısıtın. Sürekli karıştırarak 30 saniye pişirin. Patlıcan parçaları, soğanlar ve limon suyunu ekleyip, sebzeleri sık sık karıştırarak 5 dakika pişirin. Domates parçaları, tuzun yarısı ve karabiberin yarısını serpip karışımı 3_4 dakika pişirin. Sonra tavayı ateşten alıp üstünü örterek karışımın sıcak kalmasını sağlayın. Antrkot dilimlerini mangala yada fırın ızgarasının altına yerleştirip,3_4 dakika pişirin. Altüst edip, kalan tuzu ve karabiberi serperek ,öbür yüzlerini de 3_4 dakika beklettikten sonra ,her birini liflerin yönüne dikey olarak ince dilimleyin. Antrkot dilimlerini ve tavadaki sıcak sebzeli karışımı 8 düz tabağa bölüştürüp, servis yapın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.