Hazırlama Süresi : 25 Dakika
Pişirme Süresi : 30 Dakika
Kaç Kişilik : 12
3 yumurta sarıları ve beyazları ayrılmış
150 g yaklaşık 3,5 su tozşeker tercihen rafine edilmemiş
125 g 1 su bardağı un bardağından biraz çok
1tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
10 g margarin
1 çorba kaşığı portakal likörü
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
pudra şekeri
Önce fırınınızı 200 derece 6 ya ısıtın. 20 cm çapında yuvarlak yada papatya biçimi bir kalıbı biraz eritilmiş tereyağıyla hafifçe yağlayıp, dibine ve çeperlerine yağlı kağıt döşeyin. Yumurta aklarını bir kasede hafif kar haline gelinceye kadar çırpın tozşekeri kaşık kaşık ve sürekli çırparak ekleyin. Sonra yumurta sarılarını koyup, hafifçe karıştırın. Un, mısır nişastası ve kabarma tozunu başka bir kaseye birkaç kez eleyip iyice havalanması için kaseyi bir kenara bırakın. Margarini küçük bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, margarini eritin. Erir erimez tencereyi ateşten alıp 2 çorba kaşığı soğuk su ve portakal likörünü ekleyerek karıştırın. Metal bir kaşıkla,unlu karışı, öbür kasedeki yumurtalı karışıma yedirin. Sonra tenceredeki likörlü margarini, daha sonra da kimyon tohumlarını yedirin. Hazırladığınız bu karışımı kalıba boşaltıp, kalıbı fırına vererek, keki iyice kabarıncaya ve hafifçe esmerleşinceye ayrıca parmakla dokunulduğunda sert gelmelidir kadar 25-30 dakika pişirin. Kalıbı fırından alıp, tel ızgara üstüne ters çevirerek, keki ızgaraya çıkarın. İyice soğuyunca üstündeki ve çevresindeki yağlı kağıtları atıp,üstüne pudra şekerini eleyerek servis yapın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Vanilyalı Melek KekiŞefin Tarifleri
Üzümlü KügelhopfŞefin Tarifleri
Meyveli MerengŞefin Tarifleri
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.