Yılbaşı Keki

Yılbaşı Keki

0 Kişinin Defterine Ekli

515 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 1 Saat

Pişirme Süresi : 1 Saat

Kaç Kişilik : 12

MALZEMELER

6 yumurtanın akı

4 buçuk su bardağı toz şeker

100 g bitter çikolata (eritilip ılındırılmış)

60 g un (elenmiş)

KESTANELİ  HARÇ

200 g kestane püresi

75 g krema

1 çorba kaşığı koyu bal

TARİF

Önce fırınınızı 220 derece ye ısıtın. Bir fırın tepsisinin üstüne bir yağlı kağıt yerleştirin. 32 x 22 cm boyutlarında bir kalıbı biraz eritilmiş tereyağıyla hafifçe yağlayıp, yağlı kağıt döşeyin. Yuvarlak uç takılmış 2 sıkma torbası mutfak tezgahına koyun. Yumurta aklarını bir salata kasesinde katı kar haline gelinceye kadar çırpıp tozşekerin 175 g ‘ını 7/8’ini kaşık kaşık ve sürekli çırparak ekleyin. Keki süsleyeceğiniz çıtır çıtır merengler için bu karışımın 3 çorba kaşığını küçük bir kaseye koyup,kalan tozşeri sürekli çırparak ekleyin. Bu karışımı sıkma torbalarından birine koyup. tepsideki yağlı kağıdın üstüne sıkarak mantarları hazırlayın. Sonra tepsiyi,fırının en alt rafına yerleştirin. Torbada kalan karışımı,salata kasesindeki karışıma katıp, eritilmiş bir çikolatayı ve unu ekleyin ve hafifçe karıştırarak yedirin. Bu karışımı ikinci sıkma torbasına aktarıp,kalıba yan yana çizgiler halinde sıkın Sonra kalıbı fırına verip, pandispanyayı kabarıncaya ve parmakla dokunulduğunda sert gelinceye kadar yaklaşık 12 dakika pişirin. Kalıbı fırından alıp, fırını söndürün ama mereng mantarlarının bulunduğu tepsiyi fırından almayın Sonra kalıbı, tezgaha serilmiş bir kağıt parçası üstüne ters çevirip, pandispanyayı kağıda çıkarın. Üstüne yapışmış yağlı kağıdı dikkatlice ayırıp,yeniden pandispanyanın üstüne yerleştirerek, kalıbı da üstüne ters kapatın ve pandispanyayı soğutmaya bırakın. Kestane püresi,krema ve ballı bir salata kasesinde, pürüzsüz krema krema kıvamı alıncaya kadar çırpın, Sönmüş fırındaki tepsiyi alıp,mereng  mantarlarını dikkatlice yağlı kağıttan ayırarak,sapları şapkalara biraz krema yardımıyla yapıştırın. Pandispanya oda sıcaklığına inince, üstündeki kalıbı alıp, yağlı kağıdı atın. Kasedeki kestane püreli karışımı üstüne yayıp, pandispanyayı kısa kenarlarının birinden başlayarak ve yağlı kağıttan yararlanarak, harcın üstüne rulo biçiminde sarın. Ruloyu bir servis tabağına yerleştirip, mereng mantarlarını üstüne ve çevresine dizin. Kekin ve mantarların üstüne önce kakaoyu, sonra pudra şekerini serpip servis yapın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları
Renginar

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Vanilyalı Melek Keki

Vanilyalı Melek KekiŞefin Tarifleri

02Üzümlü Kügelhopf

Üzümlü KügelhopfŞefin Tarifleri

03Meyveli Mereng

Meyveli MerengŞefin Tarifleri

SEO Fabrika

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

WHM Hosting

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Copyright (©) 2025

Her Hakkı Saklıdır.
Renginar - Hosting - SEO