Hazırlama Süresi : 15 Dakika
Pişirme Süresi : 2 Saat Bekleme Dahil
Kaç Kişilik : 12
200 g malt hülasası
150 g kepekli un
150 g çavdar unu
150 g irmik
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 buçuk yağsız süt
150 g kuru üzüm
100 g pekmez
25 x 10 cm boyutlarında dikdörtgen bir kalıbı biraz tereyağıyla yağlayın. Sonra dibine biraz un serbin malt hülasasının 2 çorba kaşığını küçük bir kaseye ayırıp, kalanını bir salata kasesine koyarak, kalan bütün malzemeyi ekleyin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız bu hamuru kalıba aktarıp, küçük bir spatulayla yüzeyini düzleştirin. Kalıbın üstünü biraz tereyağıyla yağlanmış bir alüminyum kağıtla gevşekçe örtün. Kalıbı alacak büyüklükte bir tencerenin içine bir sacağı yerleştirip, kalıbı üstüne oturtarak suyu bir taşım kaynatın. Kaymaya başlar başlamaz ateşi iyice kısıp, keki iyice kabarıncaya ve dokunulduğunda ser gelinceye kadar yaklaşık 2 saatkısık ateşte buharda pişirin. Tencereyi ateşten alıp, kalıbı çıkararak,alüminyum kağıdı attıktan sonra,bir kenarda 10 dakika bekletin. Bekletme süresinin bitiminde,kalıbı tel ızgara üstüne ters çevirip,keki ızgaraya çıkarın. Henüz sıcakken,ayırdığımız maltı her yanına bir fırçayla sürüp,oda sıcaklığına inmesini bekledikten sonra servis yapın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Vanilyalı Melek KekiŞefin Tarifleri
Üzümlü KügelhopfŞefin Tarifleri
Meyveli MerengŞefin Tarifleri
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.