Hazırlama Süresi : 25
Pişirme Süresi : 35
Kaç Kişilik : 5
Tart ununa, margarin, 2 adet yumurtayı ekleyin ve yoğurun. Koyu ve yapışkan bir kıvam alacak korkmayın ve varsa yağladığınız tart kalıbına yoksa kelepçeli bi kalıba, oda yoksa son çare bor cama hamuru boşaltın.
175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dk. pişirin. Hamur piştikten sonra soğumasını bekleyin (eğer beklemezseniz benimki gibi kırılabilir 🙂
Bu esnada krem şanti yapımına geçin, her zamanki gibi soğuk sütle yapıyoruz krem şantimizi ama ben kıvamı koyu olsun isteğim için daha az süt koydum. Portakalları soyun ve dilimleyin.
Pişen tart hamurunun üzerine krem şantiyi yayın ve portakalları dıştan içe doğru dizin. Her portakalın üzerine 1 fındık gelecek şekilde süsleyin.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.