Portakallı Kolay Tart Tarifi

Ana Sayfa » Hamur İşi Tarifleri » Portakallı Kolay Tart Tarifi
Portakallı Kolay Tart Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

622 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25

Pişirme Süresi : 35

Kaç Kişilik : 5

MALZEMELER
1 paket hazır tart un
2 adet yumurta
100 gr. margarin
1 paket sade kremşanti
1,5 çaybardağı süt
4-5 adet portakal
Fındık

 

TARİF

Tart ununa, margarin, 2 adet yumurtayı ekleyin ve yoğurun. Koyu ve yapışkan bir kıvam alacak korkmayın ve varsa yağladığınız tart kalıbına yoksa kelepçeli bi kalıba, oda yoksa son çare bor cama hamuru boşaltın.
175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dk. pişirin. Hamur piştikten sonra soğumasını bekleyin (eğer beklemezseniz benimki gibi kırılabilir 🙂
Bu esnada krem şanti yapımına geçin, her zamanki gibi soğuk sütle yapıyoruz krem şantimizi ama ben kıvamı koyu olsun isteğim için daha az süt koydum. Portakalları soyun ve dilimleyin.
Pişen tart hamurunun üzerine krem şantiyi yayın ve portakalları dıştan içe doğru dizin. Her portakalın üzerine 1 fındık gelecek şekilde süsleyin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları
Renginar

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

SEO Fabrika

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

WHM Hosting

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Copyright (©) 2025

Her Hakkı Saklıdır.
Renginar - Hosting - SEO