Hazırlama Süresi : 15 Dakika
Pişirme Süresi : 25 Dakika
Kaç Kişilik : 4
300 gr ½ su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
125 gr margarin
60 gr hindistan cevizi rendesi
2 l imonun kabuğu
2 yumurta
90 gr toş şeker
2 limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı bal
HİNDİSTAN CEVİZİ KAPLAMASI
60 gr kepekli un
30 gr margarin
30 gr tozşeker
Önce fırınınızı 18o derece ısıtın. 23 cm çapında bir savarin kalıbını biraz eritilmiş tereyağııyla yağlayın. Un ve kabartma tozunu bir salata kasesine eleyip, margarin parçalarını ekleyerek, parmaklarınızla ufalanmış ekmek içi kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Sonra karıştırarak hindistan cevizi rendesi, tozşeker ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Yumurtalar, bal ve sütü başka bir kaseye koyup, iyice çırptıktan sonra , öbür kasedeki unlu karışımın üstüne boşaltın ve tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Karışımı kalıba doldurup, yüzeyini bir spatulayla düzleştirin. Kaplamayı hazırlamak için, un ve margarini bir kaseye koyup, parmaklarınızla margarini bir una yedirin. Sonra karıştırarak tozşeker ve hindistan cevizi rendesi ekleyip, karışımı kalıptaki karışımın üstüne düzgünce döşeyin, kalıbı fırına verip, keki iyice kabarıncaya kadar 1 saat pişirin. Kalıbı fırından alıp,bir kenarda 5 dakika bekledikten kekin hafifce büzülüp, çeperlerden ayrıması için sonra, tel ızgara üstüne ters çevirerek, keki ızgaraya çıkarın. Oda sıcaklığına ininceye kadar bekletip, dilimleyerek, servis yapın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Vanilyalı Melek KekiŞefin Tarifleri
Üzümlü KügelhopfŞefin Tarifleri
Meyveli MerengŞefin Tarifleri
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.