Hazırlama Süresi : 50
Pişirme Süresi : 60 Dakika
Kaç Kişilik : 8
75 gram (5 çorba kaşığı) toz şeker
45 gram (6 çorba kaşığı) un
4 tatlı kaşığı kakao
10 cl (yarım su bardağı) krema
200 gram lor peyniri
100 gram taze kayısı her biri ortadan kesilip çekirdekleri çıkartıldıktan sonra haşlanmış ve kabukları soyulmuş
18 x 28 cm boyutlarında derin olmayan dikdörtgen bir kabın içine kenarlardan 5’er cm taşacak büyüklükte biraz eritilmiş tereyağıyla hafifçe yağlanmış bir yağlı kağıt parçasını döşeyin. Yumurtaları ve toz şekerin 50 gramını bir salata kasesinde karışımın hacmi 3 kat artıncaya ve iyice koyulaşıncaya kadar çırpın. Un ve kakaoyu bir tabağa 2 defada eleyip sonra karışımı öbür kasedeki tozşeker karışımının üstüne eleyin ve metal bir kaşıkla hafifçe karıştırarak yedirin. Hazırladığınız bu pandispanya hamurunu kalıba aktarıp yüzeyini düzleştirin.
Kalıbı fırına verip pandispanyayı % 100 ısıtılmış fırında 1,5 dakika pişirin. Kalıbı olduğu yerde 1/4 oranında çevirip pandispanyayı ortasına dokunulduğu sert gelinceye kadar 1 – 1,5 dakika pişirmeyi sürdürün. Bu arada mutfak tezgahına bir yağlı kağıt parçası serip üstüne pudra şekerini serpin.
Kalıbı fırından alıp tezgahtaki pudra şekeri serpili kağıdın üstüne ters çevirerek pandispanyayı kağıda çıkarın.Üstündeki yağlı kağıdı atın. Başka bir yağlı kağıdı musluğun altına tutup ıslatın ve avucunuzla buruşturarak bütün suyunu bırakmasını sağladıktan sonra yeniden açarak pandispanyanın üstüne serin. Pandispanyayı kısa kenarlarının birinden başlayarak rulo halinde nemli kağıdın üstüne sarıp ruloyu tel ızgara üstüne yerleştirerek soğumaya bırakın.
Bu arada kremayı bir kasede katı tepecikler oluşturuncaya kadar çırpıp lor peyniri ekleyerek karıştırın. Karışımın 1 çorba kaşığını yıldız biçimi uç takılmış bir sıkma torbasına koyun. Yarım kayısılardan bir kaçını dilimleyip bir kenara bırakın. Kalan yarım kayısıları doğrayıp kasede kalan kremalı karışıma ekleyerek karıştırın.
Tel ızgaradaki ruloyu mutfak tezgahına aktarıp ruloyu açarak pandispanyanın üstündeki yağlı kağıdı atın. Üstüne kasedeki kayısılı kremayı döşeyip pandispanyayı harcın üstüne rulo biçiminde sarın. Ruloyu kat yeri altta kalıcak biçimde bir servis tabağına yerleştirip kalan tozşekeri üstüne serpin. Sıkma torbasındaki kremayı rulonun üstüne boylamasına küçük kümeler halinde sıkıp krema kümelerini ayırdığınız kayısı dilimleriyle süsledikten sonra tabağı buzdolabına kaldırın ve ruloyu 1 saat soğutun. Soğutma süresinin bitiminde tabağı buzdolabından alıp rulonun 2 ucunu keskin bir bıçakla düzelttikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Meyveli ToplarŞefin Tarifleri
Espressolu PastaŞefin Tarifleri
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.