Adaçaylı Kuzu

Ana Sayfa » Yemek Tarifleri » Etli Tarifler » Adaçaylı Kuzu
Adaçaylı Kuzu

0 Kişinin Defterine Ekli

814 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 Dakika

Pişirme Süresi : 1 Saat

Kaç Kişilik : 4

MALZEMELER

8 parça kemikli kuzu eti

3/4 kaşığı adaçayı

3 diş sarımsak

1 limonun kabuğu

1 çorba kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı bal

1 çorba kaşığı toz şeker

1/4 konyak

1/4 kaşığı tuz

bir tutam karabiber

TARİF

Ada çayı, sarımsaklar, limon kabuğu rendesi, tuz, sirke, toz şeker, konyak, bal, ve karabiberi bir kenarı 20 cm’lik kare biçimi bir fırın kabında karıştırın. Üstüne kuzu etlerini yerleştirip, altüst ederek her yanlarının karışıma bulanmasını sağladıktan sonra,oda sıcaklığında 1 saat bekletin arada etleri 3 kez altüst edin. Bekletme süresinin bitiminde,kabı fırına verip,etleri yüzde yüz ısıtılmış fırında 2 dakika pişirin. Tabağı olduğu yerde döndürüp, etleri altüst ettikten ve kabın kenarlarındakiler ile ortasındakilere yer değiştirdikten sonra,yüzde yüz ısıtılmış fırında 3 dakika daha pişirin. Kabı fırından alıp, alüminyum folyoyla kabaca sararak, 5 dakika bekletin. Sonra alüminyum folyoyu atıp, ada çaylı kuzuyu servis yapın. 

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları
Renginar

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Japon Usulü Tas Kebabı

Japon Usulü Tas KebabıŞefin Tarifleri

03Fındık Soslu Kuzu Kafesi

Fındık Soslu Kuzu KafesiŞefin Tarifleri

SEO Fabrika

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

WHM Hosting

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Copyright (©) 2025

Her Hakkı Saklıdır.
Renginar - Hosting - SEO