Ayranlı Keşkek Tarifi

Ana Sayfa » Yemek Tarifleri » Yemekler » Ayranlı Keşkek Tarifi
Ayranlı Keşkek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

784 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15

Pişirme Süresi : 25

Kaç Kişilik : 4

MALZEMELER

MAZEMELER

1 Litre ayran

1 /2 su

2 su bardağı ince bulğur

1 çay kaşığı tuz

3 yemekkaşığı un

50 gr tereyağı

HAZIRLANIŞI

TARİF

Su ve ayranı geniş bir tencereye koyun. Üzerine bulgur ve tuzu ilave edin orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Diğer taraftan, unu 1 su bardağı suyla derin bir kapta ezin. Kaynayan çorbadan 1 kepçe kadar alıp unlu suya ekleyerek suyu ılık hale getirin. Unlu ılık suyu, kaynayan çorbayı sürekli karıştırarak ilave edin. Kısık ateşte, karıştırmaya devam ederek un kokusu gidinceye kadar, 10 dk pişirin. Bulgur iyice yumuşayınca tencereyi ocaktan alın ve yemeği derin kaba aktarın. Ortasını havuz gibi açın, kızdırdığınız tereyağını üzerine gezdirin. Yemeği  sıcak sıcak servise sunun.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları
Renginar

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Kelecoş Yemeği

Kelecoş YemeğiŞefin Tarifleri

SEO Fabrika

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

WHM Hosting

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Copyright (©) 2025

Her Hakkı Saklıdır.
Renginar - Hosting - SEO