Hazırlama Süresi : 25 dk.
Pişirme Süresi : 1 saat 10 dakika (pişirme ve dolapta bekleme süreleri dahil)
Kaç Kişilik : 18 adet tartölet
300 gr çilek (ayıklanıp, her biri ikiye kesilmiş)
6 çorba kaşığı frenk üzümü jölesi (ya da suda ıslatılarak yumuşatılmış 1 yaprak jelatin)
1 1/2 çorba kaşığı rakı
Tart hamurunu hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerine koyup 3 mm kalınlığa gelene kadar açın. Sonra 7,5 çapında tırtıllı kalıpla 18 yuvarlak kesip (artan hamur parçalarını atabilirsiniz), yuvarlakları 6 cm çapında tartölet kalıplarına yerleştirin ve bir çatalla hamurları birkaç yerinden delip, kalıpları buzdolabına kaldırarak 30 dakika soğutun. Bu arada, fırınınızı 220 C’a ısıtın.
Soğuma süresinin bitiminde kalıpları buzdolabından alıp bir fırın tepsisine dizerek tepsiyi fırına verin ve tartöletler altın sarısı bir renk alıp, kıtır kıtır oluncaya kadar pişirin(15 – 20 dakika). Tepsiyi fırından alıp tartöletleri kalıpların içinde soğumaya bırakarak, soğuyunca kalıplardan çıkarın ve bir tepsiye oturtulmuş tel ızgara üzerine dizin.
Yarım çilekleri tartların üzerine bölüştürün. Frenk üzümü jölesini( ya da yumuşatılmış yaprak jelatini) bir tencereye koyup. 1 1/2 çorba kaşığı su ekledikten sonra tencereyi kısık ateşe oturtarak ısıtın. Isınınca (kaynamamalıdır) rakıyı katıp tencereyi ateşten alarak, karışımı fırçayla çileklerin üzerine kalınca bir tabaka halinde sürün (sürerken tencerede kalan karışım katılaşırsa yeniden ısıtın) ve tartöletlerin üzeri katılaşınca servis yapın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Marmelatlı TartöletMualla
Elmalı Tart TarifiMelahat
Pastacı Kreması TarifiMualla
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.