Hazırlama Süresi : 30 Dakika
Pişirme Süresi : 30 Dakika
Kaç Kişilik : 6
500 g taze fasulye
2 çorba kaşığı taze natürel zeytinyağı
1 küçük soğan
1 diş sarımsak
1 iri domates
Bir tutam taze fesleğen
¼ tatlı kaşığı tuz
Bir tutam karabiber
Bir kaç taze fesleğen yaprağı (süsleme için)
Bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirerek,tencereyi harlı ateşe oturtun ve suyu kaynatın.Kaynayınca taze fasulyeleri buğulama kabına koyup, tencerenin kapağını sıkıca kapatarak,fasulyeleri yumuşayıncaya kadar 5 dakika haşlayın. Bu arada zeytinyağını büyük bir tavaya koyup, tavayı,orta ateşe oturtarak yağı ısıtın. Yağ ısınınca soğanlar ve sarımsakları koyup,ara sıra karıştırarak, soğanlar ve sarımsakları koyup, ara sıra karıştırarak, soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar 2 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, buğulama kabındaki fasulyeleri tavaya boşaltın ve karışımı ara sıra karıştırarak 3 dakika pişirin. Domates parçaları, kıyılmış fesleğenler, tuz ve karabiberi ekleyip,iyice ısınıncaya kadar 2 dakika pişirmeyi sürdürün. Tavayı ateşten alıp, domatesli taze fasulyeyi bir servis tabağına aktararak, fesleğen yapraklarını serpiştirin ve servis yapın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kuru Üzümlü Curryli Havuç Yemeği TarifiŞefin Tarifleri
Sebzeli RostoŞefin Tarifleri
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.