Elmalı Tart Tarifi

Ana Sayfa » Tatlı Tarifleri » Elmalı Tart Tarifi
Elmalı Tart Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

897 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : Yaklaşık 45 dakika

Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika

Kaç Kişilik : 8 kişilik

MALZEMELER
150 gr (1 1/4 su bardağı) kepekli un

1 tatlı kaşığı toz şeker (tercihen hafif rafine edilmiş esmer şeker)

90 gr (6 çorba kaşığı) margarin (soğutulmuş ve küçük parçalara kesilmiş)

1 yumurta akı

1 çorba kaşığı kayısı marmeladı (tercihen az şekerli)

Elma Harcı

1 kg yeşil ekşi elma (kabukları soyulmuş çekirdekli bölümleri çıkardıktan sonra dilimlenmiş)

1 limon (kabuğu rendelenip suyu sıkılmış)

90 gr (6 çorba kaşığı) tozşeker

2 tatlı elma

2 tatlı kaşığı pudra şekeri

TARİF

 

35 x 11 cm boyutlarında dikdörtgen bir tart kabını biraz margarinle hafifçe yağlayıp, bir kenara bırakın.

Hamuru hazırlamak için unu ve şekeri bir salata kasesine eleyin. Margarin parçalarını ekleyip parmaklarınızın ucuyla yoğurarak pütürlü bir karışım haline getirdikten sonra fındık parçalarını ve yumurta akını katıp yuvarlak uçlu bir bıçakla karıştırın. Sonra hamuru hafifçe unlanmış mutfak tezgahına aktarıp birkaç kez yoğurarak merdaneyle 37.5 x 13.5 cm boyutlarında bir dikdörtgen halinde açın. Açtığınız hamur dikdörtgenini merdane yardımıyla kaldırıp kalıba döşeyerek kenarlardan taşan bölümleri bıçakla kesip alın. Sonra bir çatalla birkaç yerinden delip kalıbı buzdolabına kaldırın.

Fırınınızı 190 C’a ısıtın. Harcı hazırlamak için yapışmayan büyük bir tencereye ekşi yeşil elma dilimleri limon kabuğu rendesi ve limon suyunun yarısını koyun.2 çorba kaşığı su ekleyip tencerenin kapağını kapatarak orta ateşe oturtun ve karşımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi iyice kısıp ara ara karıştırarak elmaları yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra karıştırarak şekeri ekleyip ateşi biraz açarak elma suyunu çekene kadar kaynatın. Tencereyi ateşten alarak elma püresini bir kenarda soğumaya bırakın. Bu arada tatlı elmaları soyup çekirdekli bölümlerini çıkardıktan sonra dilimleyin ve bir kaseye koyup üstüne kalan limon suyunu boşaltın.

Kalıbı buz dolabından alın. Tencerede soğuyan pişmiş ekşi elma püresini kalıptaki hamurun üzerine döşeyip üzerine kasedeki tatlı elma dilimlerini iki sıra halinde birbirlerinin arasına hafifçe geçecek şekilde dizin. Üstlerine pudra şekerini serpip kalıbı bir tepsiye yerleştirin ve tepsiyi fırına verip elmalı tartı altın sarısı bir renk alıncaya ve elma dilimleri karamelamsı görünüş alıncaya kadar (30-40 dk) pişirin.

Pişirme süresinin bitimine doğru kayısı marmeladını küçük bir tencereye koyup 1 çorba kaşığı soğuk su ekledikten sonra tencereyi kısık ateşe oturtarak marmeladı ısıtın. Isınınca marmeladı fırından alıp fırındaki kalıbı da alarak marmeladı tel süzgeçten geçirin ve fırçayla tartın üzerindeki elma dilimlerine sürün. Tartı bir kenarda soğuyuncaya kadar bekletip kalıptan dikkatle çıkararak 8 parçaya kesip servis yapın.

İlgili Terimler : , ,

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları
avatar
yemektariflerr
20 Ekim 2015 - 20:49

Elmalı Tart Tarifi

Renginar

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

SEO Fabrika

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

WHM Hosting

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Copyright (©) 2025

Her Hakkı Saklıdır.
Renginar - Hosting - SEO