Hazırlama Süresi : 25 Dakika
Pişirme Süresi : 45 Dakika
Kaç Kişilik : 8
2 su bardağı su
250 gr margarin
12 çorba kaşığı un
8 adet yumurta
2 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
KREMASI İÇİN
2 paket kremşanti
1 su bardağı süt
1 su bardağı fındık
ÜZERİ İÇİN
2 bitter çikolata
Hamuru sıkma torbasına koyup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 25 cm çapında simit şeklinde sıkalım. Hazırladığımız simit şeklindeki hamurun dışına yapışık olarak yine ayrı şekilde bir cember sıkalım son olarak da iki hamurun birleştiği yere yani üstüne bir sıra daha hamurdan cember sıkıp hazırlayalım 180 derece ısıtılmış fırında üzeri renk alıncaya kadar pişirelim,fırın söndürüp soğumasını bekleyelim. Bu arada 2 paket toz kremşantiyi 1 su bardağı süt ile çırpalım. 1 su bardağı dövülmüş fındığı da kremşantiye ilave edip iyice karıştıralım. Çikolatayı da eritip hazırlayalım. Hamurun fırından çıkartıp iyice doğradıktan sonra yanından ikiye keselim .Arasına fındıklı kremşanti sürüp diğer parçayı da üzerine kapatalım. Üzerine erimiş çikolotayı gezdirip servis yapalım.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Meyveli ToplarŞefin Tarifleri
Espressolu PastaŞefin Tarifleri
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.