Hazırlama Süresi : 35 Dakika
Pişirme Süresi : 30 Dakika
Kaç Kişilik : 6
4_5 adet tandır ekmeği
25 gr tereyağı
2 boy kuru soğan
250 gr et kavurması
4_5 su bardağı kurut
2su bardağı süzme yoğurt
SOSU İÇİN
25 gr tereyağı
1tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Tandır ekmeklerini küçük parçalara ayırarak servis tabağına dizelim bir kenarda bekletelim. 1 yemek kaşık tereyağını derin bir tavada eritip üzerine incecik doğradığımız soğanları ekleyin ve sararıncaya kadar kavurun. 250 gr et kavurmasını ilave edip iyice erinceye kadar pişirmeye devam edin. Bir kenarda beklettiğiniz ekmeklerin üzerine kurut 2 su bardağı suyla sulandırdığımız süzme yoğurtdu gezdirelim. Son olarak, et kavurmalı harcı,kaşık yardımıyla her tarafını kaplayacak şekilde üzerine yayın . Son olarak, sosu hazırlamak için yağı ve toz kırmızıbiberi tavaya aktarıp 2-3 dakika kadar pişirdikten sonra yemeğin üzerine gezdirin.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.