Hazırlama Süresi : 15 Dakika
Pişirme Süresi : 15 Dakika
Kaç Kişilik : 4
4 piliç göğsü
1 çorba kaşığı çiçek yağı
bir tutam karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
3 buçuk su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı arpacık soğan
1 domates
1 demet kişniş
Göğüsleri delikli spatulayla ısıtılmış bir servis tabağına çıkartarak, bir kenarda ılık kalmalarını sağlayın. Yoğurt, suda eritilmiş mısır nişastası ve kremayı küçük bir kaseye koyup, karıştırın. Tavuk suyu,limon suyu, sarımsaklar ve arpacık soğanlarını tavaya koyup ,ateşi kısarak, karışımı 30 saniye pişirin. Domatesler, yoğurt krema karışımı ve kalan tuzu ekleyip, karıştırdıktan sonra tavayı ateşten alarak, içindeki sosu tabaktaki piliç göğüslerinin üstüne boşaltın. Kişniş dallarıyla süsleyerek servis yapın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Tarçınlı TavukŞefin Tarifleri
Kaymaklı TavukŞefin Tarifleri
Üç Sebzeli Piliç TarifiBelkis
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.