Hazırlama Süresi : 45 Dakika
Pişirme Süresi : 1 Saat
Kaç Kişilik : 10
2 çorba kaşığı çiçek yağı
1 lahana yaklaşık 1,5 kilo ortadaki kalın bölümü çıkardıktan sonra, yaprak bölümleri ince doğranmış
1 ½ tatlı kaşığı kimyon tohumu
1 tatlı kaşığı hardal tohumu
½ tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı sirke
4 su bardağı tuzsuz tavuk et suyu
4 diş sarımsak
500 g domates kabukları soyulup çekirdekleri çıkardıktan sonra küçük parçalar halinde doğranarak püre haline getirilmiş
¼ tatlı kaşığı kırmızı biber
2 çorba kaşığı dereotu
Bir tencereye çiçek yağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak,yağı ısıtın. Isınınca lahanalar, kimyon tohumları, hardal tohumları ve tuzu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve karışımı ara sıra karıştırarak,25 dakika pişirin. Sirkeyi ekleyip,karıştırarak 1 dakika daha pişirin. Tavuk suyu ile ¾ 3 su bardağı soğuk su ekleyip ,sarımsaklar, kırmızıbiber,domatesleri katarak,ateşi kısın ve çorbayı 45 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, çorbayı büyük bir çorba kasesine aktarın ve dereotunu serpiştirerek ,bekletmeden servis yapın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Sebze ÇorbasıŞefin Tarifleri
Dereotlu Avokado Çorbası TarifiŞefin Tarifleri
Tarak ÇorbasıŞefin Tarifleri
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.