Hazırlama Süresi : 35
Pişirme Süresi : 35
Kaç Kişilik : 4
1 kg evelik
2 su bardağı bulgur
2 su bardağı lor peyniri
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kuru reyhan
1çay kaşığı tuz
1 büyük kase sarımsaklı yoğurt
50 gram tereyağı
1 su bardağı süt
2 su bardağı sıcak su
Evelik yaprakları saplarından ayrılarak yıkanır. Kaynar suya batırılıp 1_2 dakika kadar haşlanıp bir kenarda beklemeye alınır. Bulguru kaynayan 5 su bardağı suda iyice haşlanıp süzün. Derin bir karıştırma kabında, lor peyniri incecik yemeklik doğranmış soğan, haşlanmış bulgur,tuz, karabiber ve reyhan karıştırılarak yoğrulur. Evelik yaprakları bu haçla dolma gibi sarılarak geniş bir tencereye yan yana ve üst üste dizilir, tereyağı ise dolmaların üstüne parça parça konulur. Dolmalara 1 bardak süt ve sıcak su eklenerek orta ısılı ateşte 30_35 dakika pişirilir. Servis edimeden önce üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Patatesli Çay BisküvisiŞefin Tarifleri
Muzlu Çin LahanasıŞefin Tarifleri
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.