Lorlu Evelik Dolması Tarifi

Ana Sayfa » Aperatifler » Lorlu Evelik Dolması Tarifi
Lorlu Evelik Dolması Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

844 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 35

Pişirme Süresi : 35

Kaç Kişilik : 4

MALZEMELER

1 kg evelik

2 su bardağı bulgur

2 su bardağı lor peyniri

1 adet orta boy kuru soğan

1 çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı kuru reyhan

1çay kaşığı tuz

1 büyük kase sarımsaklı yoğurt

50 gram tereyağı

1 su bardağı süt

2 su bardağı sıcak su

TARİF

Evelik yaprakları saplarından ayrılarak yıkanır. Kaynar suya batırılıp 1_2 dakika kadar haşlanıp bir kenarda beklemeye alınır. Bulguru kaynayan 5 su bardağı suda iyice haşlanıp süzün. Derin bir karıştırma kabında, lor peyniri incecik yemeklik doğranmış soğan, haşlanmış bulgur,tuz, karabiber ve reyhan karıştırılarak yoğrulur. Evelik yaprakları bu haçla dolma gibi sarılarak geniş bir tencereye yan yana ve üst üste dizilir, tereyağı ise dolmaların üstüne parça parça konulur. Dolmalara 1 bardak süt ve sıcak su eklenerek orta ısılı ateşte 30_35 dakika pişirilir. Servis edimeden önce üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.

İlgili Terimler :

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları
Renginar

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Patatesli Çay Bisküvisi

Patatesli Çay BisküvisiŞefin Tarifleri

02Muzlu Çin Lahanası

Muzlu Çin LahanasıŞefin Tarifleri

SEO Fabrika

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

WHM Hosting

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Copyright (©) 2025

Her Hakkı Saklıdır.
Renginar - Hosting - SEO