Hazırlama Süresi : 1,5 Saat Buzdolabı
Kaç Kişilik : 10
90 g kuru kayısı
125 g çekirdeksiz hurma
90 g çekirdeksiz kuru erik
60 g kuru üzüm
2 çorba kaşığı şurup
100 g hindistancevizi rendesi
2 tatlı kaşığı kakao
Kayısılar, hurmalar, erikler, kuru üzümler ve şurubu blendır kabına koyup,yapışkan hamur kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Sonra karışımı bir salata kasesine aktarıp, hindistan cevizi rendesinin 1,5 çorba kaşığını ayırarak, kalanını kaseye ekleyin ve ellerinizle karıştırarak, çok esnek ve yapış, yapış olmayan kıvamına getirin. Meyve hamurunu 30 parçaya bölüp,her parçayı iki avucunuz arasında top haline getirin. Ayırdığınız hindistan cevizi rendesini küçük bir tabağa,kakaoyu da başka bir küçük tabağa koyup, meyveli topların yarısını hindistan cevizi rendesine, yarısını da kakaoya bulayın. meyveli topları 1’er kağıt pötifur altlığına yerleştirip, bir tepsiye dizerek, tepsiyi buzdolabına kaldırın ve topları en az 1 saat soğuttuktan sonra ,buzdolabından alarak servis yapın.
Ziyaretçi Yorumları
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.