Özbek Pilavı

Ana Sayfa » Yemek Tarifleri » Pilav Tarifleri » Özbek Pilavı
Özbek Pilavı

0 Kişinin Defterine Ekli

592 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 Dakika

Pişirme Süresi : 20 Dakika

Kaç Kişilik : 6

MALZEMELER

Dana kuşbaşı (200 gram)

Havuç 2 adet

Soğan 2 adet

Pirinç 2 su bardağı

Salça 1 yemek kaşığı Tereyağı

1 tatlı kaşığı yada 1 dal tarçın

Su 3 su bardağı

Tuz ve karabiber 1 tatlı kaşığı

TARİF

2 Su bardağı pirinci ılık suda ıslatıp 10 _15 dakika bekletip sonra soğuk suda yıkayıp ve süzgeç yardımıyla süzün. 1 adet soğanı küp küp doğrayın. Tencerede 2 çorba kaşığı tereyağı eritin. Yağ erirken soğanları ve salçayı tencereye ilave edin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanları kavururken 200 gram dana etini küçük kuşbaşı kesin.2 adet havucu rendeleyin. Tencereye önce havucu ilave edin ve 1_2 dakika karıştırın. Doğradığımız etleri de ekledikten sonra havuçlar rengini bırakana kadar yaklaşık 5 dakika karıştırarak pişirin. Pirinçleri de etlerin üzerine ekledikten sonra kavurmaya devam edin. 1 tatlı kaşığı tuz ve tatlı kaşığı karabiberi serpin ve karıştırın. Üzerine 3 su bardağı suyu da ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 25_30 dakika pişirin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları
Renginar

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Sebzeli Kuskus Pilavı

Sebzeli Kuskus PilavıŞefin Tarifleri

02Sultan Reşat Pilavı

Sultan Reşat PilavıŞefin Tarifleri

03Perde Pilavı

Perde PilavıŞefin Tarifleri

SEO Fabrika

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

WHM Hosting

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Copyright (©) 2025

Her Hakkı Saklıdır.
Renginar - Hosting - SEO