Hazırlama Süresi : 20 Dakika
Pişirme Süresi : 20 Dakika
Kaç Kişilik : 6
Dana kuşbaşı (200 gram)
Havuç 2 adet
Soğan 2 adet
Pirinç 2 su bardağı
Salça 1 yemek kaşığı Tereyağı
1 tatlı kaşığı yada 1 dal tarçın
Su 3 su bardağı
Tuz ve karabiber 1 tatlı kaşığı
2 Su bardağı pirinci ılık suda ıslatıp 10 _15 dakika bekletip sonra soğuk suda yıkayıp ve süzgeç yardımıyla süzün. 1 adet soğanı küp küp doğrayın. Tencerede 2 çorba kaşığı tereyağı eritin. Yağ erirken soğanları ve salçayı tencereye ilave edin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanları kavururken 200 gram dana etini küçük kuşbaşı kesin.2 adet havucu rendeleyin. Tencereye önce havucu ilave edin ve 1_2 dakika karıştırın. Doğradığımız etleri de ekledikten sonra havuçlar rengini bırakana kadar yaklaşık 5 dakika karıştırarak pişirin. Pirinçleri de etlerin üzerine ekledikten sonra kavurmaya devam edin. 1 tatlı kaşığı tuz ve tatlı kaşığı karabiberi serpin ve karıştırın. Üzerine 3 su bardağı suyu da ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 25_30 dakika pişirin.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Sebzeli Kuskus PilavıŞefin Tarifleri
Sultan Reşat PilavıŞefin Tarifleri
Perde PilavıŞefin Tarifleri
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.