Hazırlama Süresi : 20 dk.
Pişirme Süresi : 1 saat.
1 yumurta akı
90 gr (6 çorba kaşığı) tozşeker
125 gr (1 su bardağı) un
30 gr (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
Önce fırınınızı 180 C’a ısıtın. 30 x 20 x 4boyutlarında dikdörtgen bir kalıbı tereyağıyla yağlayıp, içine yağlı kağıt döşeyin.
Bir tencereye su koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak suyu ısıtın. Su ısınınca (kaynamamalıdır) yumurtalar, yumurta akı ve şekeri bir kaseye koyup, kaseyi sıcak suya oturtun ve içindeki karışımı soğuyuncaya ve içindeki karışımı elektrikli karıştırıcıyla koyulaşıncaya ve çok soluk bir renk alana kadar çırpın.Kaseyi sudan çıkarıp, karışımı soğuyuncaya ve elektrikli karıştırıcı kaldırıldığında akmayıp, şerit halinde sarkıncaya kadar çırpmayı sürdürün. Sonra üstüne unu eleyip, metal kaşıkla hafifçe karıştırın. Azar azar tereyağını da katın.
Hazırladığımız bu hamuru kalıba boşaltıp bir bıçağın yüzüyle yüzeyini düzleştirin. Sonra kalıbı fırına verip, pandispanya hamurunu iyice kabarıp, parmakla dokunulduğunda esnek bir kıvam alıncaya ve kalıbın kenarlarından hafifçe ayrılana kadar (25 – 30 dakika) pişirin.Kalıbı fırından alıp, üstüne bir tel ızgara kapatarak, birlikte dikkatlice altüst edin ve pandispanya hamurunu tel ızgara kapatarak, birlikte dikkatlice altüst edin ve pandispanya hamurunu tel ızgara üstüne çıkarın. Üstüne yapışmış (kalıbın dibine döşemiş olduğumuz) yağlı kağıdı hafifçe çekerek hamurdan ayıran (ama alıp atmayın). Yağlı kağıdın üstüne ikinci bir tel ızgara koyup, iki ızgarayı birlikte altüst ederek (yağlı kağıt böylece alta gelir), üstteki tel ızgarayı alın. Hamuru, altındaki ızgara üzerine soğumaya bırakın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Çilekli TartöletMualla
Marmelatlı TartöletMualla
Elmalı Tart TarifiMelahat
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.