Hazırlama Süresi : 20 Dakika
Pişirme Süresi : 170 Derecede 10-15 Dakika
Kaç Kişilik : 6
Yasmin pirinci 2 su bardağı
Cam fıstığı 2 çorba kaşığı
Kuş üzümü 1 çorba kaşığı
Tarçın 2 adet kabuk
Tuz 1 tatlı kaşığı
Maydanoz 1 tutam
Su 2 su bardağı sıcak
Yağ yarım çay bardağı
Krep için
Un 125 gram
Süt 1 su bardağı
Yumurta 2 adet
Sıvıyağ
Yarım çay bardağı yağı tencereye dökün. Üzerine 2 çorba kaşığı çam fıstığı ve 2 adet kabuk tarçın koyun. Fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurun. 1 su bardağı pirinci tencereye ilave edin. Pirinçler pembe renk alana kadar yaklaşık 2 dakika kavurun. Bu sürenin sonunda 1 tatlı kaşığıtuz atın. Üzerine su bardağı sıcak su koyun. Krebi hazırlamak için ayrı bir kaba 1 bardak soğuk süt koyun. Üzerine 1 su bardağı un, 2 adet yumurta, yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip, hızlıca çırpın. Ocağa aldığınız bir tavaya yağ sürerek ısıtın ve dibini ince bir biçimde kaplayacak şekilde önceden çırptığınız krep malzemesini döküp. Kreplerin bir yüzü pişince ters çevirip diğer yüzünüde pişirin ve tavadan alın. Bu sırada pilavınızı karıştırmayı unutmayın ve pilavın suyu çekince ateşi kapatın. Pilavın içine 1 çorba kaşığı kuşüzümü ve ince kıyılmış bir tutam maydanozu atın. Pilav biraz soğuyuncaya kadar karıştırın. Kreplerinizi orta büyüklükte yuvarlak bir kabın içine alın. Kreplerin içine tencerede kavurduğunuz malzemenizi koyup kreplerinizi sarın. Sardığınız krepleri önceden yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin ve önceden 100 derece ısıtılmış fırına koyun ve fırın ısısını 170 dereceye çıkartın. 10_15 dakika üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapınız.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Sebzeli Kuskus PilavıŞefin Tarifleri
Sultan Reşat PilavıŞefin Tarifleri
Özbek PilavıŞefin Tarifleri
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.