Portakallı Limonlu Halka Kek

Ana Sayfa » Hamur İşi Tarifleri » Kek Tarifleri » Portakallı Limonlu Halka Kek
Portakallı Limonlu Halka Kek

0 Kişinin Defterine Ekli

549 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 Dakika

Pişirme Süresi : 45 Dakika

Kaç Kişilik : 10

MALZEMELER

4 kepekli bisküvi  (çok küçük parçalara kırılmış)

75 g meyva şekeri

3 yumurta (çırpılmış)

8 1/3 subardağı çicek yağı

½ limon kabuğu (rendelenmiş)

2 çorba kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı portakal suyu

175 g ½ su bardağı un

2 tatlı kaşığı kabarma tozu

PORTAKALLLI SÜSLEME VE KAPLAMA

İri portakal (kabuğu soyulup, bir kase üstünde ince zarları alınarak dilimlere ayrılmış kaseye akan suyu saklanmış 1 çorba kaşığı bal .

TARİF

2’lik bir kalıbını (halka biçimde kalıp) biraz eritilmiş tereyağıyla hafifçe yağlayıp, içine bisküvi parçalarını elinizle bastırarak, tabaka halinde yapıştırın. Bir salata kasesinde meyva şekeri ekleyin çırpılmış yumurtalar, çiçekyağı limon kabuğu rendesi, portakal suyunu iyice karıştırın. Üstüne unu ve kabartma tozunu ekleyip, mikserle karıştırın .pürüzsüz kıvamı alıncaya kadar yaklaşık 1 dakika karıştırın. Hazırladığın bu hamuru,bisküvi parcaları tabakasını bozmamaya dikkat ederek kalıba doldurun. Kalıbı fırına verip,keki yüzde yüz ısıtılmış fırında, kalıbı her dakikada bir olduğu yerde ¼ oranında çevirerek, parmakla dokunulduğunda esnek gelinceye kadar yaklaşık 4_5 dk pişirin. Kalıbı fırından alıp, bir kenarda 10 dakika bekledikten sonra, tel ızgara üstünde ters çevirerek, keki ızgaraya çıkarın ve soğumaya bırakın. Bu arada ince zarları alınmış portakal dilimlerini bir tabağa dizip,tabağı fırına vererek, portakal dilimlerini yüzde yüz ısıtılmış fırında 1 dakika bekletin tabağı fırından alıp . Yumuşayan portakal dilimlerinin bıraktıkları suyu dilimlendikleri sırada kaseye akmış portakal suyuna katarak, tabağı bir kenara bırakın. Kaseyi fırına vererek, karışımı yüzde yüz ısıtılmış fırında 30 saniye ısıtın. Bu arada oda sıcaklığına inen kekin üstündeki yağlı kağıdı atıp,keki bir servis tabağına koyun. Kaseyi fırından alıp,içindeki kaplamayı kekin üstüne fırçayla sürün portakal dilimlerini yerleştirerek,kaplama sertleşinceye kadar bekletildikten sonra servis yapılır.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları
Renginar

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Vanilyalı Melek Keki

Vanilyalı Melek KekiŞefin Tarifleri

02Üzümlü Kügelhopf

Üzümlü KügelhopfŞefin Tarifleri

03Meyveli Mereng

Meyveli MerengŞefin Tarifleri

SEO Fabrika

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

WHM Hosting

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Copyright (©) 2025

Her Hakkı Saklıdır.
Renginar - Hosting - SEO