Hazırlama Süresi : 1 Saat
Pişirme Süresi : 1 Saat
Kaç Kişilik : 12
6 yumurtanın akı
4 buçuk su bardağı toz şeker
100 g bitter çikolata (eritilip ılındırılmış)
60 g un (elenmiş)
KESTANELİ HARÇ
200 g kestane püresi
75 g krema
1 çorba kaşığı koyu bal
Önce fırınınızı 220 derece ye ısıtın. Bir fırın tepsisinin üstüne bir yağlı kağıt yerleştirin. 32 x 22 cm boyutlarında bir kalıbı biraz eritilmiş tereyağıyla hafifçe yağlayıp, yağlı kağıt döşeyin. Yuvarlak uç takılmış 2 sıkma torbası mutfak tezgahına koyun. Yumurta aklarını bir salata kasesinde katı kar haline gelinceye kadar çırpıp tozşekerin 175 g ‘ını 7/8’ini kaşık kaşık ve sürekli çırparak ekleyin. Keki süsleyeceğiniz çıtır çıtır merengler için bu karışımın 3 çorba kaşığını küçük bir kaseye koyup,kalan tozşeri sürekli çırparak ekleyin. Bu karışımı sıkma torbalarından birine koyup. tepsideki yağlı kağıdın üstüne sıkarak mantarları hazırlayın. Sonra tepsiyi,fırının en alt rafına yerleştirin. Torbada kalan karışımı,salata kasesindeki karışıma katıp, eritilmiş bir çikolatayı ve unu ekleyin ve hafifçe karıştırarak yedirin. Bu karışımı ikinci sıkma torbasına aktarıp,kalıba yan yana çizgiler halinde sıkın Sonra kalıbı fırına verip, pandispanyayı kabarıncaya ve parmakla dokunulduğunda sert gelinceye kadar yaklaşık 12 dakika pişirin. Kalıbı fırından alıp, fırını söndürün ama mereng mantarlarının bulunduğu tepsiyi fırından almayın Sonra kalıbı, tezgaha serilmiş bir kağıt parçası üstüne ters çevirip, pandispanyayı kağıda çıkarın. Üstüne yapışmış yağlı kağıdı dikkatlice ayırıp,yeniden pandispanyanın üstüne yerleştirerek, kalıbı da üstüne ters kapatın ve pandispanyayı soğutmaya bırakın. Kestane püresi,krema ve ballı bir salata kasesinde, pürüzsüz krema krema kıvamı alıncaya kadar çırpın, Sönmüş fırındaki tepsiyi alıp,mereng mantarlarını dikkatlice yağlı kağıttan ayırarak,sapları şapkalara biraz krema yardımıyla yapıştırın. Pandispanya oda sıcaklığına inince, üstündeki kalıbı alıp, yağlı kağıdı atın. Kasedeki kestane püreli karışımı üstüne yayıp, pandispanyayı kısa kenarlarının birinden başlayarak ve yağlı kağıttan yararlanarak, harcın üstüne rulo biçiminde sarın. Ruloyu bir servis tabağına yerleştirip, mereng mantarlarını üstüne ve çevresine dizin. Kekin ve mantarların üstüne önce kakaoyu, sonra pudra şekerini serpip servis yapın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Vanilyalı Melek KekiŞefin Tarifleri
Üzümlü KügelhopfŞefin Tarifleri
Meyveli MerengŞefin Tarifleri
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Renkli Pate TarifiElfida
Copyright (©) 2025
Her Hakkı Saklıdır.